Pepene verde in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 14 Oct 2013 | 20704 vizualizari

 

Am pus pepenasi in saramura impreuna cu gogonelele si daca au ramas m-am gandit sa pun si in otet.

 

INGREDIENTE

  • pepene verde
  • frunze de telina
  • hrean
  • boabe de mustar
  • OTETUL
  • 1 l otet de vin
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare la litru de compozitie
  • 6 linguri zahar la litru de compozitie
  • 1/2 lingurita de boabe de mustar la litru de compozitie
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene verde in otet (reteta Motan):

Pepenele verde se spala foarte bine si se sterge.

Pepenele se taie felii de aproximativ 2 centimetri cu coaje cu tot, si apoi in triunghiuri mai mici, in functie de borcanele folosite.

Hreanul se curata si se taie betigase.

Frunzele de telina se spala.

In borcanele sterilizate se pune un varf de lingurita de boabe de mustar, frunze de telina si 3-4 bucati de hrean.

Se aranjeaza in borcan bucatile de pepene cat mai bine.

Deasupra se mai pun 2-3 bucati de hrean si frunza de telina.

Se face amestecul de otet si se pune la fiert intr-o oala cu capac impreuna cu cateva frunze de telina.

Cand da in clocot se lasa 2-3 minute si se da la o parte.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude.

Se toarna otetul fierbinte in borcane.

Se roresc sa iasa aerul, se completeaza cu otet si se pune capacul.

Se pun la racit invelite intr-o patura.

Cand sunt racite se pun in camara.

Se acresc in 2-3 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene verde in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pepene murat