Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza

de Catalina L in Peste, 8 Dec 2018 | 3605 vizualizari

 

Astazi va propun o reteta foarte fina si delicioasa.
O reteta ideala de sarbatori foarte gustoasa cu un peste slab si de buna calitate Corvina (din specia Argyrosomus regius).
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/peste-alb-corvina-cu-crema-de-susan.html

 

INGREDIENTE

  • 1 peste frumos alb si slab Corvina Rex -700 g
  • 2 linguri de pasta tahini
  • sucul de la o lime sau de la o lamaie
  • 3 cepe salota
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 lingurita rasa de chimion
  • 1 lingura de paprika afumata
  • sare, piper proaspat macinata
  • rondele de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza:

Incalziti cuptorul la 200°C.

Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota.

Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor.

Adaugati chimionul si scortisoara deasupra si amestecati.

Sarati si piparati pestele.

Puneti pestele peste ceapa. Presarati deasupra paprika .

Amestecati crema de susan cu sucul de lamaie si cu un pahar cu apa.

Varsati peste peste. 

Puneti feliile de lamaie si presarati deasupra un pic de paprika. 

Dati la cuptor timp de 45  minute.  

Adaugati un pic de apa daca este necesar.

L'am acompaniat cu Crochete din cartofi si făina de năut si cu Vinata evantai-acordeon cu mozarella si cheddar la cuptor .

 

Pofta Buna !


TIPS-URI

1

Tahini este o pasta obtinuta din boabe de susan si este folosita cu precadere in bucataria araba. Pe langa faptul ca da savoare multor feluri de mancare, tahini are si o serie de proprietati benefice pentru sanatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
PANGASIUS CU CRUSTA MSM LA CUPTOR