Peste la cuptor

de Bucataras in Peste, 25 Mar 2019 | 3838 vizualizari

 

O reteta simpla si tare gustoasa, perfecta pentru pranz sau cina!

 

INGREDIENTE

  • 1 biban
  • 1lingura de fresh de lamaie
  • 5 frunze de busuioc
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi inotatoarele cu ajutorul unei foarfece. Fa o taietura mai sus de cap, pana simti osul de pe sira spinarii. Cand ai dat de acesta, mergi pe el cu cutitul, taind primul file.

Intoarce fileul cu pielea in sus si de-acesta data porneste de la coada. Taie tot pe directia osului de pe sira spinarii. Resturile nu le arunca. Le poti folosi la un bors de peste.
Taie burta pestelui si scoate oasele cu ajutorul unei pensete. Adauga frunzele de busuioc, catelul de usturoi si putina sare intr-un mojar. Zdrobeste-le bine si adauga uleiul de masline si fresh-ul de lamaie. Amesteca pana obtii un sos omogen.

Unge file-urile cu acest sos, presara piper pe deasupra, iar apoi ruleaza-le si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min. Verifica-le din cand in cand in interior sa vezi daca s-au gatit. Serveste-le alaturi de un orez sau de un sos dulce acrisor de rodie, asa cum fac eu. 
Sa tot mananci peste in cazul asta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

25.03.2019, 21:44

Ion55 1

28.03.2019, 19:21

Castiga bani cu sondaje online platite!
Pentru participarea la sondaje primeşti între 0.20€ si 2,5€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
https://bit.ly/27Y30zS

Xandrinne 1

21.04.2019, 17:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat la cuptor