Peste prajit in crusta de aluat cu bere

de simona72 in Peste, 30 Mai 2019 | 8492 vizualizari

 

Pentru crusta, am ales sa fac una asemanatoare cu un aluat de clatite. Am folosit bere, una de ghimber, pe care o gasiti aici, arome, faina si amidon. Desigur ca se poate folosii orice fel de bere, iar aromele pot fi cele preferate.
Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 500 gr file de peste(salau de Nil am folosit eu)
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 lingurita sare roz
  • 1 lingurita piper proaspat rasnit
  • 1 legatura mica de leurda sau 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • Coaja si zeama de la jumatate de lamaie
  • Pentru crusta:
  • 2-3 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri faina alba
  • Sare roz
  • Paprika afumata sau iute
  • 120-150 ml bere cu ghimbir
  • Ulei pentru prajit(ulei de floarea soarelui sau ulei de palmier)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit in crusta de aluat cu bere:

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui deget sau putin mai groase de atat.

Leurda si patrunjelul se clatesc sub jet de apa, se taie cozile si se taie marunt. Se pun verdeturile intr-un robot sau tocator sau chiar in mojar. Se adauga sarea, uleiul, piperul, coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie. Se blenduiesc bine ingredientele pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se toarna peste peste, se amesteca bine sa cuprinda toate bucatile. Se acopera cu folie si se dau la frigider pentru cel putin o ora.

Pentru crusta: se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin berea. Se amesteca putin cat sa se amestece ingredientele, se toarna berea rece si se amesteca cu un tel tip para pana nu mai exista cocoloase. Aluatul trebuie sa aibă consistenta asemanatoare cu cel de clatite.

 Se pune la incins uleiul, la foc mediu inspre mare. Se ia fiecare file de peste, se trece prin aluat si se pun cate 3-4 bucati in tigaia cu ulei incins. Se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii. Se scot pe servetele absorbante. Se servesc calde sau reci, cu cartofi prajiti, salate, sosuri…

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit in crusta de aluat cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

02.06.2019, 16:44

mirela0911 1

02.06.2019, 18:02

Cam bun!

Sidy 1

13.12.2020, 08:54

Buuuuuun, bunut !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de macrou in aluat de snitele