Picatura de roua

de Bunica in Prajituri, 23 Aug 2012 | 63390 vizualizari

 

Prajitura se numeste "Picatura de roua" deoarce dupa racire, pe bezea apar mici bobite de sirop, aratand ca niste picaturi de roua.
Aceasta i-a placut pana si mofturiciului meu, Matei!

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 1 kg mere
  • 4 lg zahar
  • 50 g unt
  • CREMA:
  • 1 L lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • BEZEA:
  • 2 albusuri
  • 2 lg zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picatura de roua:

O tava 40/40 cm se unge cu unt.

Merele se curata, se taie felii subtiri si se asaza in tava. Se presara cele 4 linguri de zahar peste ele si se dau la cuptor pentru 30 minute. Cat merele stau la cuptor, se prepara crema.

Cele doua galbenusuri se mixeaza cu lingurile de zahar. Praful de budinca se dilueaza cu o cana de lapte rece. Restul de lapte se infierbanta si se toarna peste praful de budinca diluat. Se amesteca si galbenusurile mixate, se pune pe foc sa dea cateva clocote, pana se obtine o crema mai groasa.

Dupa 30 minute se scoate tava cu merele si se toarna budinca fierbinte. Se mai da la cuptor 10 minute.

Intre timp se pregateste bezeaua. Albusurile cu zaharul se bat pana stau "mot" (cum ar zice Miha).

Dupa cele 10 minute, se scoate tava si se pune peste budinca bezeaua.

Se mai da la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate, se lasa sa se raceasca bine si se taie rece. 

TIPS-URI

1

preferabil, dupa ce s-a racit, sa se tina la frigider o ora inainte de a se taia

2

untul ramas il puteti taia bucatele si il puneti deasupra merelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Picatura de roua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel cu nuci