Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc

de Oana in Curcan, 30 Mar 2012 | 8315 vizualizari

 

De sezon :) As manca spanac non-stop!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura usturoi verde
  • 300 g piept de curcan
  • 200 ml passata de rosii
  • sare
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc:

Se curata frunzele de spanac, se spala bine sub jet de apa (eu am curatat vreo 3 kg :))) am pastrat spanac si pentru alte retete...maine :) Se fierbe o oala cu apa si se opareste spanacul in apa clocotita pentru cateva secunde, se scoate rapid cu o spumiera intr-un castron mare cu apa rece-rece. Se mai trece prin jet de apa rece si apoi se lasa la scurs inntr-o sita. Se preseaza bine si cu mana, sa iasa toata apa si se pune deoparte. 

Pieptul de curcan se taie cubulete si se inabuseste in ulei cu putina apa. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, apoi se adauga peste carne. Se adauga 100 ml apa si se pune capacul. Se lasa pe foc pana se imoaie ceapa. Se adauga spanacul (frunzele se pot pune intregi sau rupte, dupa plac). Se mai adauga 100 ml apa si passata de rosii. Eu am un suc de rosii mai gros, fara seminte, facut in casa, in toamna. Se pune sare dupa gust (eu nu am mai pus, erau rosiile sarate), se acopera mancarea si se lasa sa fiarba 5 minute. Se opreste focul. 

Pentru ochiul romanesc, am fiert apa cu sare si putin otet, cand clocoteste apa se sparge oul si se aduna repede albusul cu o lingura, asezandu-l deasupra. Se fierbe la foc min 1-2 minute, apoi se scoate cu o spumiera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan in manta de bacon pe pat de ciuperci