Piept de pui cu sos de gorgonzola

de Lau in Mancaruri cu carne, 20 Aug 2021 | 3391 vizualizari

 

Retete de sufet

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat mai maricel sau 2 mai mici
  • 150 g gorgonzola
  • 400 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cascaval sau parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de gorgonzola:

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele.

Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si condimentam carnea, acoperim bolul si lasam cca 10-20  min deoparte.

In tigaia antiaderenta adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei cu 1 lingura de ulei. Cand s-a topit, adaugam carnea si o prajim pe ambele parti. Scoatem pe un platou carnea si o acoperim.

Eu am facut sosul in tigaia in care am prajit carnea, in untul ramas am adaugat catei de usturoi curatati si taiati felii pe lung, am lasat cateva secunde sa se caleasca,dupa care am adaugat smantana si gorgonzola taiata cubulete.

Amestecam continuu in sos (focul sa fie mic ca sa nu clocoteasca); cand branza s-a topit, adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba cca 2-5 min la foc mic.

Potrivim cu condimente dupa gust.

La final adaugam cascavalul ras si amestecam pana ce se topeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui