Piept de pui in portofel

de nico15 in Pui, 3 Iul 2011 | 7463 vizualizari

 

O reteta rapida

 

INGREDIENTE

  • 1-2 cepe
  • 150 g de bacon
  • 200 g  piept de pui
  • 150 g de ciuperci
  • 50 ml smantana
  • foietaj
  • ulei
  • 1 ou
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • susan,
  • maghiran  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in portofel:

Intr-o tigaie se pune un pic de ulei, se taie baconul julien, se adauga pieptul de pui care in prealabil a fost taiat cubulete, se soteaza doar in ulei fara a se adauga nici un pic de apa, se adauga ceapa si dupa 5 minute adaugam si ciupercile taiate lamele.

 Dupa ce am adaugat ciupercile acestea isi vor lasa apa de aceea se va lasa sa scada, se adauga maghiran dupa care se va adauga smantana lichida si se mai  lasa sa dea in clocot 1-2 minute.

 Daca compozitia vi se pare ca ati facut-o prea apoasa adaugati putin pesmet, sarati si piperati, dupa care opriti focul si dati compozitia sa se raceasca, deoarece nu se va putea umple foietajul decat cand este rece umplutura, pentru a nu topi foietajul.

 Dupa ce s-a racit compozitia, luam foietajul , punem umplutura si formam anumite pachetele din foietaj, acestea se vor intela cu furculita pentru a respira cand sunt date la cuptor, se sigileaza cu dintii furculitei si se va unge cu galbenus de ou pe deasupra. Se va decora cu:boia, cimru, susan alb/negru.

 Se da la cuptor 10-15 minute la 220grade, Nu se deschide usa aragazului in acest timp, cand observam ca foietajul a crescut dam focul mai incet.

Se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste.

 Pofta Buna.

TIPS-URI

1

Lasati sa se raceasca bine compozitia

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in portofel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paella cu pui