Piept de pui la cuptor cu piure de legume

de diaconta in Pui, 14 Iul 2013 | 7001 vizualizari

 

Dacă e vorba de carne de pui,eu prefer pieptul de pui.Cel pe care l-am preparat azi,este de la un pui crescut la ţară,am pus poza doveditoare cu „proprietara” lui .Chiar dacă cărniţa unui astfel de pui e puţin mai tare,aşa cum l-am pregătit eu a fost foarte gustos şi fraged.L-am însoţit de un piure de legume foarte aromat.

 

INGREDIENTE

  • Un piept de pui dezosat
  • 3 felii mozzarella
  • O rosie
  • Sare,piper,boia
  • Busuioc uscat
  • Cateva legume din amestec mexican congelate
  • Ulei
  • O lingurita mustar
  • Pesmet
  • Pentru piureul de legume:
  • Cartofi
  • Morcov
  • Ţelina
  • Un cubulet de unt
  • Sare,piper
  • O lingura smântâna
  • Patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la cuptor cu piure de legume:

Pieptul de pui l-am condimentat si l-am lasat pâna a doua zi.

Am uns felia cu mustar si pe partea care va ramâne în exterior am presarat pesmet.

In interiorul ei ,pe jumatatea suprafetei,am pus doua felii de mozzarella,legume congelate,doua felii de rosie,apoi am acoperit cu partea pe care nu am pus nimic.

Am umezit o hârtie de copt,am uns-o cu putin ulei si am pus pieptul de pui pe ea,apoi l-am împachetat si l-am pus într-o tava la cuptor pentru 40 de minute.

Dupa acest timp,am scos hârtia,l-am pus din nou în tava,am pus deasupra o felie de mozzarella,am presarat busuioc uscat si peste ea o felie de rosie.

Am pus din nou la cuptor pâna când s-a topit brânza.

Legumele pentru piure le-am curatat,le-am taiat cuburi si le-am fiert în apa cu putina sare.

Apoi le-am pasat grosier,am adaugat unt,piper si o lingura smântâna,iar la final verdeata.

O combinatie foarte reusita dupa parerea mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la cuptor cu piure de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

diaconta 1

27.10.2013, 18:37

Krysty multumesc

-Licurici- 1

22.06.2015, 16:17

Cat de bine arata! Sie u prefer pieptul de pui

diaconta 1

22.06.2015, 20:13

Licurici,ma bucur ca-ti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu pui la cuptor