Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac

de mihaelar63 in Pui, 20 Sep 2021 | 2604 vizualizari

 

  O reteta foarte usor de preparat si foarte gustoasa. Puteti jongla cu condimentele dupa preferinta. Eu nu am folosit rozmarin de mult timp la pui asa ca am dorit o schimbare. De obicei preferam oregano.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata mare piept pui fara piele si os[ 600 gr ]
  • 1 lamaie - zeama
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 1/2 lingurita pasta ungureasca iute de ardei
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac:

  1. Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie .
  2. Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat .
  3. La urma se unge cu pasta iute de ardei si putin ulei , apoi  se maseaza din nou bine.
  4. Se poate lasa pieptul de pui la marinat la rece de la o ora pana peste noapte .
  5. Se pune pieptul cu putin ulei in tigaia Wok si se pregateste sub capac cam 10 minute .
  6. Pieptul va fi mai mult inabusit pentru ca va elibera din umiditatea proprie .
  7. Dupa 5 minute se intoarcE pe partea ceialalta si se continua pregatira sub capac .
  8. Aveti grija sa nu il ardeti . Folositi foc mediu .
  9. Bucata de pui este patrunsa daca il apasati cu furculita si este ferm .
  10. Se scoate pe o planseta carnea si se lasa sa se odihneasca inca 10 minute sub o bucata de hartie de copt .
  11. Se feliaza carnea si se serveste alaturi de garnitura si salata preferata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat cu rozmarin, sub capac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent