Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

de Rocsi in Pui, 27 Dec 2012 | 8259 vizualizari

 

Acum de sarbatori am vrut sa fac o gustare usoara pentru ca, stiind ca daca sunt numai fripturi, sarmale si alte cele o sa imi cada greu.Am ales sa pregatesc aceasta rulada, asa zic eu ca e o rulada, foarte buna, se prepara foarte usor plus ca e foarte buna si chiar ne-a placut mult.Multumesc Gabytzei pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati piept de pui dezosat
  • 1 borcan mici cu ciuperci
  • patrunjel verde
  • gogosari in otet
  • 1 foaie aluat foietaj
  • 7 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj:

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un castronel punem uleiul, putina sare, piper si boia de ardei dulce. Amestecam bine si cu o pensula ungem bucatile de pui. Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam. Le taiem feliute, presaram sare, piper si putin patrunjel verde tocat.

Facem un buzunarel la bucatile de pui (cu grija sa nu taiati si sa iese lama cutitului si pe partea cealalta) si cu o lingurita punem din amestecul de ciuperci. Asezam peste ciuperci felii de gogosar in otet. Intindem aluatul pe masa, asezam feliile de muschi pe mijloc, apoi bucatile de piept umplute.

Batem oul spuma si ungem marginile aluatului. Luam parte de jos a aluatului si venim cu el peste piept, apoi capetele, iar la final acoperim cu partea de sus. Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Luam rulada si o asezam cu partea unde am impachetat-o  in jos dar printr-o miscare rapida. O ungem cu oul ramas apoi o bagam in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si lasam pana devine prinde o culoare aurie foietajul ( eu am lasat-o la copt 70 de minute sa fiu sigura ca s-a patruns bine puiul).

Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa sa raceasca apoi putem servi. Se poate consuma calda dar si rece!

Sursa de insipratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Rocsi 1

29.12.2012, 12:40

Multumesc Anna

Micutza Luana 1

28.03.2013, 19:19

ce bn arataa

Rocsi 1

28.03.2013, 19:53

Multumesc Luana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui pane umplut cu cascaval