Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite

de Valclaudia in Mancaruri de post, 29 Noi 2015 | 8269 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • partea verde de la un fir de praz
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani apa
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite:

Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.

Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de ciuperci se acestea se prajesc in ulei.

Pentru pilaf spalam prazul, il taiem marunt, il punem la sotat impreuna cu ardeiul in ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust, punem orezul, turnam 1 cana apa calduta si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.

Adaugam si a doua cana cu apa, amestecam, lasam pana scade apa si orezul incepe se se umfle, apoi o adaugam si pe a treia.

Dupa ce pilaful s-a legat oprim focul, presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim cu ciuperci pleurotus prajite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu varza