Piure de cartofi cu carne de porc

de Angelina_Elena in Porc, 18 Noi 2012 | 22564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne macra de porc
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 cescuta apa
  • sare
  • Pentru piure:
  • 7 cartofi mari
  • 70 g unt
  • lapte
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu carne de porc:

Prima data ne ocupam de piureul de cartofi.

Curatam cartofii de coaja, ii spalam bine apoi ii taiem in bucati mai mici.

Ii punem la fiert in apa cu sare apoi acoperim oala cu un capac.

Lasam sa fiarba pana cand furculita intra usor in ei.

Ne ocupam apoi de carnita.

Punem uleiul la incins intr-o cratita de tuci.

Carnea o taiem in bucati mai marisoare iar cand uleiul s-a icins o punem in cratita.

Acoperim cratita cu un capac, si lasam carnea la inabusit, amestecand din cand in cand.

Dupa ce carnita s-a facut, adaugam peste ea boiaua de ardei, putina sare si o cescuta de apa.

Punem din nou capacul peste oala, si lasam sa fiarba, pana scade putin.

Pregatita in felul acesta, carnita nu se intareste ci ramane moale.

Dupa ce s-a facut carnea, verificam cartofii, iar daca furculita intra usor in ei, inseamna ca sunt gata.

Scurgem apa de pe ei, apoi ii pisam, adaugam untul, sare dupa gust si putin cate putin adaugam lapte, pana ajungem la consistenta dorita.

Servin apoi piureul de cartofi alaturi de carnita.

Eu am pus deasupra piureului o lingura din sosul format.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura aromata de porc