Piure de urzici cu mămăliguţă

de Flori in Mancare copii, 8 Apr 2009 | 8819 vizualizari

 

Am zis sa incerc, ca poate s-o dovedi fii-mea vreo vegetariana si eu nu stiu sa-i fiu pe plac, ca tare mofturoasa mai e la masa in ultimul timp. Si cum Oana si cu Naty mi-au dat ideea, eu, harnicuta (si modesta din fire) cum sunt, am inceput treaba.

 

INGREDIENTE

  • urzici proaspat culese…din piata
  • un morcov maricel
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • un praf de sare- optional
  • un ou
  • malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de urzici cu mămăliguţă:

Sa incepem treba, ce mai stati?!?

Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand clocoteste, punem urzicile.

Cat dau urzicile intr-un clocot, pregatim morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica, iar ceapa o taiem fin (ma rog, cat de fin poate fiecare).

Le amestecam cu urzicile si lasam la foc potrivit cam 30-40 de min.

Intre timp fierbem un ou, de la care vom folosi doar galbenusul. Dupa ce au fiert urzicile, le pasam impreuna cu galbenusul. Pregatim o mamaliguta mai moale si servim copilul, care ar fi de dorit sa fie “flamangios”, ca sa manance tot din castron, ca ar fi pacat de asa o bunatate!

Oricum, eu m-am sacrificat bucuroasa de data asta si am mancat ce a ramas in castronul fii-mii, dar am mai pastrat o portie pt. ea, pe maine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de urzici cu mămăliguţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Flori 1

18.03.2009, 22:21

Si sa stiti ca n-am inceput mancarea ieri si am terminat-o azi, conform datei de pe fotografii, da' asa "vrea muschii" aparatului meu foto, sa dateze dupa capul lui...) Ca m-am enervat de tot in seara asta si l-am butonat pana i-am sters data!

Oana 1

18.03.2009, 22:32

Ce tare esti Flori!!! Stefu mic linge urzicile, dar eu le fac cu usturoi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Elefantel din orez cu masline