Piureu de mazare uscata si de fava uscata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Mar 2021 | 2743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g mazăre uscată
  • 100 g favă uscată
  • 1 ceapă mica
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 foaie de dafin, cimbru uscat
  • sare, piper, boia de ardei
  • 1 cub de legume
  • 5-10 cl de lapte
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piureu de mazare uscata si de fava uscata:

Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat rondele într-o caserolă.  Acoperiți cu apă rece și adăugați foaia de dafin si un pic de cimbru uscat.  Acoperiti si gatiti timp de 1 ora.  Am sarat după 40 de minute cu un cub de legume.  Scoateți fiaia de dafin si puneți legumele scurse într-un blender.  Adăugați puțin lapte sau apa in care au gătit până obțineți consistența potrivită (nu aruncati zeama in care au fiert faceti o supa).  Verificati de sare și piper. Adăugați ulei de măsline și boia de ardei Se servește fierbinte! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de mazare uscata si de fava uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasolica uscata cu carnati si afumatura