Pizza cu sunca, ardei si ciuperci

de RODIMUR in Pizza, 8 Noi 2019 | 3161 vizualizari

 

N-am mai făcut de mult timp pizza, dar de zilele trecute, se pare că am deschis seria lor. De această dată am vrut să fac o pizza Capriciosa, așa că am căutat până în ultima clipă anghinare, dar cum în provincie am văzut extrem de rar așa ceva, m-am ”resemnat” în cele din urmă cu o pizza obișnuită, cu șuncă, ardei și ciuperci. Nu este chiar ceva inedit, dar pentru că a ieșit frumoasă, pufoasă și foarte gustoasă, am pozat-o și v-o arăt...
Am folosit și acum, ca de obicei, aluat de pâine. Și chiar dacă am sperat că prepararea nu-mi va lua mult timp, tot am avut ceva de lucru cu spălarea, curățarea și felierea ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 10 grame de drojdie proaspătă
  • 75-100 ml de apă caldă
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • Pentru umplutură:
  • 100 grame de șuncă presată
  • 150 grame de cașcaval
  • 10-12 ciupercuțe chamipgnons
  • 12-14 roșii cherry
  • 1/2 ardei capia
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10-12 măsline fără sâmburi (feliate)
  • Pentru sos:
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 2 căței pisați de usturoi
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca, ardei si ciuperci:

Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă caldă și ulei, la urmă, pentru definitivare. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, timp de 30 de minute.

Între timp, se curăță ciupercuțele, se spală și se feliază.

Se spală, se curăță ardeii de cotoare și semințe, după care se taie julienne.

Se taie șunca presată și se pregătesc măslinele, iar roșiile cherry se înjumătățesc.

Se răzuie cașcavalul și apoi se prepară sosul de roșii din: suc de roșii, sare, zahăr, piper, ulei de măsline, usturoi pisat, busuioc și oregano.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se frământă timp de 1-2 minute și se întinde o foaie cu grosimea de 5-6 mm.

Se pune foaia de aluat în tava unsă cu ulei în prealabil. Se unge foaia de aluat cu sos de roșii și se presară 1/3 din cantitatea de cașcaval răzuit.

Se pun apoi pe foaia de aluat toate ingredientele, se stropește pizza cu două-trei linguri de sos și la urmă se presară oregano și busuioc uscat.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și se rumenește pizza.

Se porționează și se servește fierbinte, imediat ce se scoate din cuptor. Se asociază cu restul de sos de roșii.

TIPS-URI

1

Pentru a avea un aluat pufos, urmați recomandările din rețetă.

2

Sosul de roșii pentru servit poate fi făcut dulce (cu mai mult zahăr) sau iute (cu un adaos de 1/2 linguriță de chilli).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca, ardei si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu spanac si sos Alfredo