Pizza cu ton

de Oana in Pizza, 19 Apr 2009 | 10959 vizualizari

 

Iata si varianta mea, ne lingem pe degete dupa pizza asta! Si cum eram cam multe persoane la masa, am facut doua tavi, sa ne-ajunga!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluatul de pizza (facut la masina de paine, program de framantat si dospit de 1h25 min): 400 ml apa
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 2 lingurite cu sare
  • 800 g faina
  • 2,5 lingurite cu drojdie uscata
  • Topping:
  • 2 cutii de ton (bucati) in apa
  • o ceapa
  • un ardei capia mare
  • 300 g masline rondele
  • 300 g cascaval
  • o cana cu suc de rosii
  • piper
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Tava se unge cu ulei de masline, apoi se intinde aluatul, se unge cu sucul de rosii din belsug, se condimenteaza cu piper si cimbru uscat, sare nu am mai pus pentru ca au celelalte ingrediente.

Se presara apoi cascaval ras, apoi se aseaza tonul, ceapa taiata rondele fine, ardeiul capia taiat fasii subtiri si rondelele de masline. Se pune si ultimul strat de cascaval si se lasa la cuptor 15-20 minute, la foc potrivit.

Atat de foame ne-a fost si atat de buna e pizza asta, ca am ratat poza finala, cu pizza coapta :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pernute de pizza