Pizza Margherita

de RODIMUR in Pizza, 25 Feb 2020 | 2223 vizualizari

 

Facem pizza mai rar, deși ne place, iar numele acesteia de față m-a tentat de mult timp. Așa că astăzi am pus în aplicare o rețetă de pe net, a unui cunoscut pizzar. Am urmat întru totul recomandările sale, în afară de acelea referitoare la sos: am preferat să folosesc suc de roșii de casă, cu niște condimente pe care le-am folosit adeseori, în locul roșiilor din conservă, cum erau în rețeta originală. Atât timp cât găsesc ingrediente proaspete, sau pe care le am preparate în casă, prefer să le folosesc pe acestea.
A fost atât de bună, încât fiecare dintre noi a mâncat porție dublă...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • apă caldă
  • 1 lingură de ulei de floarea sorelui, pentru uns tava de copt
  • Pentru umplutură:
  • 300 grame de mozzarella
  • Pentru sos:
  • 150 ml de suc de roșii
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin, până ce devine elastic și nelipicios. 

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, unde se lasă 20-25 de minute, la dospit.

Cât timp crește aluatul, se taie mozzarella în cubulețe și se face sosul de roșii din: suc de roșii, sare, piper, zahăr, boia de ardei dulce, oregano și busuioc uscat.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, i se dă forma rotundă și se întinde cu mâinile în tava de copt, o foaie cu grosimea de 1-1,5 cm. Se unge foaia cu sosul de roșii și se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru 3-4 minute de precoacere.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se distribuie uniform cubulețele de mozzarella pe foaia de aluat și apoi se dă pizza din nou la cuptor, la temperatură medie, pentru 20 de minute.

Când mozzarella s-a topit și s-a rumenit ușor, se scoate pizza din cuptor și după 1-2 minute de răcorire, se decorează cu frunze proaspete de busuioc, se feliază și se poate servi, caldă.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească frumos și repede, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, iar drojdia trebuie să fie proaspătă.

2

Pregătiți din timp sosul de roșii.

3

Tăiată cubulețe, sau răzuită, mozzarella se va topi, oricum.

4

Serviți pizza fierbinte, cu sos de roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

27.02.2020, 16:00

Îți mulțumesc mult, Cristinuța!

dantes 1

28.02.2020, 14:05

Gustoasa!

RODIMUR 1

28.02.2020, 14:56

Așa este, Dantes...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Polenta