Pizza vegana cu de toate :)

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 9 Ian 2011 | 10604 vizualizari

 

Daca vreti sa incercati o reteta de pizza fara carne, oua si lactate, aflati ca poate iesi foarte gustoasa si chiar bogata! De multe ori cred ca ignoram cat de multe feluri de legume exista acum pe piata si mai ales in perioada postului sau cand vrem sa mancam ceva mai usor, intram in panica si ne intrebam ce sa mai gatim. As fi putut pune chiar mai multe legume la aceasta pizza, insa a iesit destul de incarcata oricum. Stiu sigur ca se poate face clar in mai multe variante, pentru ca optiunile sunt nenumarate :) Nu pretind ca am inventat pizza vegana pentru ca reteta de baza e cam aceeasi pentru orice pizza, insa e o varianta proprie a ei si sper sa va placa si voua! Am incercat sa o fac mai gustoasa prin cele doua sosuri: pesto plus rosie proaspata cu ulei de masline si prin faptul ca am marinat mai intai tofu pentru a-l face mai aromat.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame faina
  • 150 ml apa
  • drojdie (cam o jumatate de nuca)
  • ierburi provencale
  • sare
  • foarte putin zahar
  • ulei de masline
Pentru topping:
  • tofu afumat pe care l-am marinat (l-am taiat felii si l-am tinut cateva ore in ulei de masline, sare, piper, felii de ceapa, un pic de usturoi)
  • ciuperci champinon
  • ciuperci de padure
  • sparanghel
  • porumb mic
  • masline verzi
  • masline negre
  • ardei rosu
  • ardei galben
  • ardei iuti (optional)
  • rosii mozaic
  • o rosie mare
Pesto vegan:
  • o cana busuioc verde
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • 2 linguri seminte pin
Sosul rosu:
  • o rosie bine coapta
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Pentru sosul de final:
  • ardei iuti uscati
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza vegana cu de toate :):

Pasul 1:Tofu l-am taiat felii de un deget pe care le-am pus la marinat cu ulei de masline, felii de ceapa, usturoi, sare si piper.

Drojdia am inmuiat-o cu putina apa calduta si un praf de zahar. Cand s-a umflat pufos am pus-o peste faina de grau, am adaugat apa, un praf de sare, o lingura de ulei de masline, ierburile aromate si am framantat un aluat elastic pe care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat cam o ora la crescut.

Pasul 2: Cand aluatul s-a facut mare si frumos, l-am impartit in doua si l-am intins in formele de pizza. Am pus in blender busuiocul, semintele de pin si sarea de mare si am mixat bine. Pentru ca nu am facut o cantitate mare, initial era cam grunjos sosul si l-am trecut si prin presa de usturoi :) Apoi am amestecat cu ulei de masline si l-am intins peste aluatul de pizza. Am clatit blenderul si am pus in el o rosie, sare, piper, putin ulei de masline si am facut o pasta fina. Initial ma gandeam sa o pun putin pe foc, insa m-am razgandit cand am gustat-o. Daca rosia este coapta si chiar are gust din acela parfumat de fruct adevarat, este excelenta in stare cruda. Am pus acest sos peste cel pesto.

Pasul 3: Am dat tofu prin razatoare si l-am pus peste blatul de pizza, iar apoi restul de legume. Am dat pizza la cuptorul incins pentru 10 minute. Apoi, in rasnita de cafea am pus cativa ardei iuti uscati si i-am facut praf, ha ha! Iar praful rezultat l-am amestecat cu ulei de masline. Cu acest sos am stropit pizza cu moderatie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegana cu de toate :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Adinuta 1

28.10.2011, 12:31

Multumesc Chiar as cam vrea sa mai fac o pizza cu legume ca mi-e pofta

Adina, ce pizza? Da reteta

nilgun 1

08.09.2013, 17:59

buna

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 23:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burger vegan cu legume pai prajite