Pizzette

de lilik in Pizza, 21 Aug 2010 | 16668 vizualizari

 

sper sa o incercati pt k este foarte buna(cel putin asa zice fetita mea)....

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa calaie
  • 1/2 cubulet de drojdie(sau 1/2 de plic)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • ulei de masline

 

  • sos de rosii
  • mozzarella
  • crenvusti
  • cartofi prajiti
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizzette:

se face un aluat din ingredientele de mai sus si se framanta pana devine elastic si usor de modelat apoi se pune la crescut pana isi dubleaza volumul(eu am lasat circa 1 ora).

intre timp se face un sos de rosii cu o ceapa mica pusa la calit apoi punem suc de rosii si putina apa si lasam sa fiarba,

cand e gata adaugam sare,putin busuioc si oregano.dam deoparte si taiem mozzarella cubulete,crenvustii feliute si prajim cativa cartofi.

cand aluatul a crescut luam cate o bucatik din el si o intindem cu sucitorul de cca 3 mm(punem pe masa faina sa nu se lipeasca aluatul).pe fiecare pizzetta punem putin sos si dam la cuptorul preancalzit(200°),

dupa 5 min le scoatem si punem deasupra mozzarella,cartofii prajiti si crenvustii,apoi dam din nou la cuptor pentru alte 5-7 min sau pana knd se rumenesc.

sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizzette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mimmi 1

25.08.2010, 19:10

oooo....nu pot sa lipsesc de aici! Favoritele mele!

Ubulika 1

27.08.2010, 04:53

pfffffffff frateee

babi5 1

16.08.2013, 20:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu porumb si ciuperci pleurotus