Plachie de crap

de Bunica in Crap / Caras, 28 Noi 2019 | 2382 vizualizari

 

Am avut doua bucati de crap /file de crap pe care le-am facut o plachie  buna rau.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de crap
  • 2 cepe potrivite
  • 150 ml.ulei
  • 1 lingura faina
  • 150 g. suc de rosii
  • 150 ml. vin rosu
  • 1 foaie dafin
  • sare/piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Pestele spalat, sters se sareaza usor.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.

Faine se pune intr-o farfurie si se tavaleste pestele prin faina.

Pune bucatile de peste in uleiul incins si prajeste-le pe toate partile.

Scoate pestele pe servetele de hartie.

Ceapa curatata de foile galbene, spalata, stearsa si tocata solzisori se pune la inabusit in tigaia in care ai prajit pestele.

Cand ceapa devine translucida se adauga sucul de rosii si le lasa la fiert

Adauga vinul si lasa la fiert 2-3 minute, cat sa se elimine alcoolul.

Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga foaia de dafin.

Ia un vas si pune pestele prajit, iar peste el toarna sosul.

Da vasul la cuptorul incins pentru 15-20 minute.

Se serveste cu mamaliga sau paine.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu legume sote