Plachie de macrou

de oanapl in Peste, 11 Iun 2018 | 7127 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Ela68, careia ii multumesc. Eu nu am prajit pestele ci l-am fript pe gratar.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati macrou
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml apă
  • 1 cutie conservă roșii
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 3-4 căței de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de macrou:

Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.
Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3 minute. 
Adaugi apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si cimbrul. Mai lași câteva minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Așezi peștele într-un vas termorezistent, adaugi ustoroiul tăiat felii și torni sosul. Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, până ce peștele este bine pătruns și a mai scăzut puțin sosul. Îndepărtezi folia și mai lași 10-15 minute.
Servești cu mamaliguță fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste ,,al cartoccio''si cartofi natur