Placinta cu leurda si urda

de MonicaHoroiu in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2019 | 2290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 gr faina
  • drojdie (cat o nuca)
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 ml apă călduță
  • 4-5 linguri ulei pentru framântat
  • umplutura:
  • 2 mâini zdravene de leurdă proaspătă
  • 300 gr urdă (sau orice alt tip de brânză vă place)
  • 1 ceapă rosie
  • sare
  • piper
  • pt. uns:
  • 1 ou
  • seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu leurda si urda:

Cernem făina într-un castron. Presărăm sarea. 
Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină. 
Frământăm aluatul adăugând câte puțin ulei, până obținem un aluat nelipicios și ferm.  Acoperim cu un prosop/folie de plastic și lăsăm la dospit într-un loc călduț.

Între timp pregătim umplutura. 
Tocam marunt ceapa și leurda și le amestecam cu urda. Condimentam cu sare și piper. 

Pudram masa de lucru cu faina și intindem o foaie de aluat. 
Punem umplutura si rulam. 
Asezam placinta in tava (in care am pus hartie de copt) si o ungem cu ou batut /ulei.
Presaram cu susan/orice alte seminte și dăm la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 40 minute.

Cand prinde o culoare arămie, o scoatem si o lăsăm să se răcoreasca, apoi o feliem.

TIPS-URI

1

Dacă vă grăbiți, puteți pune aluatul în cuptor cu funcția de pastrare cald pornită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu leurda si urda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de ficatei in frunze de leurda