Placinta cu mere si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 15711 vizualizari

 

Ma cam mancau degetele sa incerc si eu modelul de floricica,care tot circula peste tot....asa ca m-am scarpinat....

 

INGREDIENTE

  • 300 g aluat foitaj
  • 60 g nuca macinata
  • 300 g mere calite( eu le am puse la borcan)
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte
  • 20 g zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuca:

Pentru ca am avut merele pregatite de asta toamna,a durat mai putin toata treaba.

Am taiat aluatul in doua rotunduri de cca 26 cm.Merele cu nuca le-am amestecat, apoi am umplut suprafata aluatului, am asezat a doua foaie si apoi m-am jucat un pic si a iesit ce urmeaza sa vedeti in poze. Nu stiu cum sa explic in cuvinte cum am facut, nici mie nu mi-a explicat nimeni, doar ce am vazut intr-o fotografie.

Am pus placinta in tava, am bagat-o la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc moderat. Cand a inceput sa se rumeneasca am uns-o cu galbenusul de ou amestecat cu lapte si am presarat zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu mere