Placinta cu mere si nuci prajite

de miremirc in Prajituri, 20 Dec 2012 | 11025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2/3 cana zahar
  • 1 lgt rasa de sare
  • 70 ml ulei
  • Umplutura :
  • 5 mere
  • 6 lg zahar
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 150 g nuci prajite si macinate
  • 3 lg gris
  • Decor :
  • 2 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuci prajite:

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa calduta o amestecam cu zaharul.

Intr-un castron cernem faina, si adaugam sarea, maia-ua, apa calduta, iar la sfarsit uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si care nu se mai prinde de maini.

Aluatul obtinut il lasam sa dospeasca, pentru 1 ora, la loc ferit de curentii de aer rece.

Umplutura : curatam merele de coaja, apoi le dam pe razatoarea mare. peste ele adaugam zeama de lamaie, nucile prajite si macinate, zaharul si 1 lg de gris.

Asamblare : aluatul il rasturnam pe masa pe care am presarat faina. Il impartim in 2 si intindem cu sucitorul 2 foi.

O foaie o asezam intr-o forma tava ( cm) tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura gris, asezam umplutura, presaram cea de a 3-a lingura de gris si apoi acoperim cu cea de a 2-a foaie de aluat. Lasam la crescut pentru 45 minute, apoi dam placinta la copt, in cuptorul preincalzit.

Lasam placinta in cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (aprox. 40-45 minute) .

Imediat cum am scos placinta din cuptor o presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.

Super pufoasa si delicioasa ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa Ioana