Placinta cu praz

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 9288 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml lapte
  • 75 ml ulei 75

pentru umplutura:

  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 praz
  • 4-5 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu
  • sare, piper
  • cimbru, nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Punem intr-un bol faina, drojdia  si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie rotunda si punem in tava. Lasam inca 10-15 minute la dospit.

Amestecam smantana cu oul si condimentam cu sare piper si nucsoara. Adaugam  o parte din prazul taiat rondele si fasiile de bacon si de ardei. Intindem  pe toata suprafata, lasand liber putin pe margini.

Presaram deasupra rondelele de praz , baconul si ardeii ramasi. Presaram cimbru dupa gust.

Dam la cuptor pana se rumeneste pe fund.

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastel de praz