Placinta cu somon, spanac si mazare

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 27 Noi 2015 | 3300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame somon
  • 1 kg cartofi
  • 1 lamaie
  • 400 grame mazare congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 500 ml lapte degresat
  • ulei de masline
  • 65 grame faina
  • 40 grame unt
  • 100 grame spanac congelat
  • 1 lingura cu varf mustar englezesc
  • 40 grame branza Cheddar
  • fasole calita pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu somon, spanac si mazare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se curata si taie cartofii in cuburi mari si se fierb in apa sarata 15 minute. Se scurg si se amesteca cu sare, piper, unt si sucul de la 1/2 lamaie si se tranforma in piure.

Se aseaza mazarea intr-o sita, se toarna apa fierbinte peste, se tranfera in vasul unui robot de bucatarie si se marunteste. Se amesteca cu piureul obtinut anterior.

Se toaca morcovii si ceapa si se calesc in putin ulei de masline, 15 minute, pana se inmoie, avand grija sa nu se arda. 

Se incalzeste laptele intr-o tigaie si se adauga pestele. Se gateste 10 minute. Se scoate cu o spumiera si se aseaza pe o farfurie. 

Se adauga faina peste morcovi si treptat, se adauga si laptele, amestecand continuu. Se adauga spanacul, sare si piper. Se desface pestele in fasii si se adauga in tigaie, impreuna cu mustarul, sucul de la 1/2 lamaie si branza rasa.

Se transfera intr-un vas nu foarte mare, potrivit pentru cuptor si se acopera cu piureul obtinut anterior.

Se gateste 30-40 de minute.

Se serveste cu fasole calita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu somon, spanac si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu somon