Placinte ardelenesti cu branza si marar

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2012 | 14483 vizualizari

 

Reteta invata de la soacra mea si de la bunica de la Oradea!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 ouă
  • sare
  • 500 gr branza
  • 2 legaturi marar
  • 100 ml ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza si marar:

Am desfacut drojdia in putin lapte caldut, lasand la crescut cateva minute. Am amestecat faina cu un pic de sare, restul de lapte si ouale, adaugand si drojdia crescuta. Am framantat un aluat elastic, care se dezlipeste de maini. 

L-am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut. 

Aluatul crescut l-am impartit in 8 bile marisoare. 

Cu ajutorul sucitorului am  intins fiecare bila intr-o foaie nu foarte subtire. In mijloc am pus umplutura - fie branza amestecata cu  marar, fie doar branza. Am unit capetele aluatului, formand o bila, cu marginile bine stranse ca umplutura sa nu poate iesi. Ajutata de sucitor am aplatizat bila, avand grija sa nu o rup. 

Am prajit placintele pe ambele parti cca 5 min, apoi le-am scos pe un servet de bucatarie, ptr ca uleiul in surplus sa fie absorbat.

Se pot pudra cu zahar pudra, sau se servesc asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spirala cu branza