Poale-n brau cu telemea

de iry-gabriela in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 7222 vizualizari

 

......este a doua oara cand fac aceste placinte cu branza care in mod sigur plac la toata lumea......mai ales cand sunt mancate calde asa cum imi plac mie ,e si mai bine.....

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 1 kg faina,
  • 300ml lapte,
  • 4 cartofi albi,
  • 2 linguri de zahar pudra+2 lingurite de zahar tos,
  • coaja rasa de la o mandarina,
  • 2 oua+un ou pentru uns,
  • 50 gr drojdie,
  • un plic zahar vanilat bourbon.   

pentru compozitia de branza :

  • 300g telemea de oi,
  • 3 oua,
  • 4 linguri zahar tos,
  • esenta de rom si un plic de zahar vanilat bourbon.   

pentru uns tava folosim unt.

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau cu telemea:

pentru inceput preparam maiaua astfel:drojdia o sfaramam si o amestecam cu 2 lingurite de zahar tos peste care adaugam jumatate din lapte care a fost un pic incalzit,iar apoi adaugam o lingura de faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam sa creasca 10 minute maiaua.     

separat se curata cartofii ,se spala si se pun la fiert.

dupa ce au fiert se scurg de apa si se piseaza,dupa care se amesteca cu 2 linguri zahar pudra,cele 2 oua si picul de zahar vanilat bourbon.       

separat se aseaza faina intr-un vas dupa ce a fost cernuta si se adauga coaja de la mandarina.     

apoi se adauga maiaua crescuta si amestecul de cartofi ,impreuna cu laptele ramas.  

se framanta un aluat elastic si se lasa la crescut o ora.    

intre timp amestecam telemeaua care a fost sfaramata si o amestecam cu ouale,zaharul,esenta de rom si plicul de zahar vanilat bourbon.  

dupa ce a crescut aluatul intindem o foaie si o impartim in 4 ,punand in mijlocul fiecarui patrat o lingura de branza,apoi unim capetele in asa fel sa formam o floare.   

se mai lasa la crescut placintelele in tava dupa care se ung cu oul batut ramas si pudram cu zahar si bagam la cuptor ,care a fost bine incins.  

  se lasa 45 de minute si se scot si se mai pudreaza cu zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau cu telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau