Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda

de Ksenya in Peste, 19 Apr 2019 | 2637 vizualizari

 

Un preparat foarte bun si sanatos.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o portie
Eu am avut ardei copti la borcan, reteta o gasiti aici
 

 

INGREDIENTE

  • 1 peste dorada 600-700 g
  • 1 ardei copt curatat de seminte si pelita
  • 10 gr fulgi migdale
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 linguri ulei masline
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Pesto leurda
  • o mana leurda
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda:

Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam.

Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele.

Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin si-l dam la rece pentru 3 ore. Ideal ar fi sa-l pregatiti de cu seara.

Punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit suficient, adaugam pestele si crenguta de rozmarin, il lasam pe foc aproximativ cate 2 minute pentru ambele parti.

Scoatem pestele pe o tava sau intr-un vas rezistent la temperaturi inalte si din bucatile de peste formam un sandwich, in mijloc punem ardeiul copt.

Adaugam fulgii de migdale si dam la cuptor pentru 8 minute la temperatura de 180 grade C. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit in prealabil.

Intre timp preparam pesto de leurda.

Leurda o spalam, o tamponam cu un prosop de bucatarie si o tocam grosier.

Adaugam in blender leurda, uleiul, sarea si sucul de lamaie. Dam la blender pana obtinem o pasta.

Pestele se serveste cu legume, orez sau cartofi dupa plac.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Fileurile puneti-le la fript cu pielea in jos

2

Pesto-ul se poate pastra inchis ermetic la frigider 3-4 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pofta pescarului - dorada cu ardei copti si pesto de leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste prajit cu mamaliga