Prajitura After Eight (reteta 800)

de Valclaudia in Prajituri, 19 Iul 2015 | 4332 vizualizari

 

Am ales o combinatie delicioasa de ciocolata, nuca si menta pentru a sarbatori alaturi de voi reteta cu numarul 800 >:d<

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri apa minerala

Siropul:

  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar tos

Crema:

  • 400 ml frisca vegetala
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker

Glazura:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca vegetala
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker

Decor:

  • zahar verde
  • 3 bucatele ciocolata After Eight din comert (impartita in 4)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura After Eight (reteta 800):

Pentru blat se separa ouale.

Din albusuri+praful de sare batem spuma.

Din galbenusuri + zahar + praf de copt mixate la viteza mare obtinem un amestec cremos in care adaugam apa minerala, apoi nuca macinata si la final incorporam faina in ploaie si albusurile batute spuma.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam apoi cu faina si turnam amestecul in tava.

Coacem blatul la temperatura potrivita pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Pentru crema se pune ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu 100 ml frisca vegetala. Amestecam si cand ciocolata este topita complet dam deoparte de pe foc si incorporam 1 lingurita esenta de menta.

Lasam la racit si dam la frigider pentru 1 ora.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece.

Dupa 10 minute o diluam pe baie de aburi si o turnam peste crema scoasa de la frigider.

Mixam crema si adaugam restul de frisca.

Preparam siropul: punem apa cu zaharul la foc mic, lasam pana incepe sa clocoteasca. Dam deoparte si adaugam 1 lingurita esenta de menta.

Taiem blatul rece in doua pe verticala (nu pe orizontala!), apoi il insiropam.

Asezam o parte intr-o tavita.ungem in strat gros crema de ciocolata (lasam deoparte cateva linguri pentru decor).

Asezam cea dea doua parte din blat, presam usor si decupam apoi cu inelul de bucatarie cerculete din prajitura. Depinde de diametrul inelului folosit, mie mi-au iesit 12 prajiturele.

Asezam portiile de prajitura pe o tava si preparam glazura: topim la foc mic intr-o craticioara 150 g ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida.

Decoram prajiturelele cu glazura de ciocolata, apoi cu granule de zahar colorat in verde, adaugam cate un mot din crema ramasa iar a final decoram prajiturelele cu bucatele de ciocolata After Eight.

Lasam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight (reteta 800)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta