Prajitura Berlini

de miremirc in Prajituri, 18 Ian 2012 | 28880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged :
  • 250 g faina
  • 150 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura :
  • 300 g nuci macinate
  • 100 g zahar
  • 3 lg lapte
  • 3 lg gem caise sau alt gem
  • 4 lg rom
  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Glazura :
  • 5 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg cacao
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Berlini:

Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute .

Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si pregatim umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.

Pregatim blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul (cam 10-15 minute), adaugam faina , pe care o amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.

Asamblare : o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de copt; intindem pe masa aluatul si cu ajutorul sucitorului o asezam in tava pregatita. Chiar daca aluatul se rupe, il putem aranja cu mainile .

Deasupra rasturnam umplutura pe care o nivelam.

Peste umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu scobitoarea cand este copt.

Prajitura dupa ce se raceste o rasturnam pe alt platou, apoi o rasturnam din nou pe alt platou , ca sa revina la forma din tava si abia apoi pregatim glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste prajitura.

O reteta de prajitura primita de la soacra mea Any, care este super super buna, pentru ca este cu nuca si este fara crema !!! :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Berlini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Panacris 1

18.01.2012, 19:36

Gata Mire, e la cuptor prajiturica! "Aspiratoarele de dulciuri" misuna pe langa cuptor!!!!

adasev12 1

18.01.2012, 22:32

fooooarte buna trec la favo, ca o sa o fac cat d ecurand, imi palce mult

simona119 1

19.01.2012, 14:00

mmmmm....ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi din albus si nuca