Prajitura "Creme a la Creme"

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iun 2013 | 105527 vizualizari

 

O prajitura ce a facut furori acum cativa ani pe forumurile si blogurile culinare! De o bunatate rara, atentie, creeaza dependenta!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 1, 5 plicuri Creme Ole de ciocolata

pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri Creme Ole de vanilie

pentru glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 3 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Creme a la Creme":

Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.

Adaugam plicurile de crema si incorporam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).

Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute. 

Cat se raceste  blatul preparam crema. Punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare.

Intindem  crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula.

Dam la frigider si pregatim glazura.Punem pe foc apa si zaharul.Cand s-a topit zaharul adaugam untul, ciocolata si coniacul. Amestecam pana la omogenizare. 

Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.

Cu un cutit bine ascutit taiem cubulete. De fiecare data inainte sa taiem trecem cutitul prin jet de apa fierbinte. Eu am taiat prajitura imediat dupa ce am facut-o asa ca sectiunea lasa de dorit.

 

TIPS-URI

1

Daca seviti si copiilor pastrati deoparte cateva linguri de glazura fara coniac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Creme a la Creme"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (34)

simonay 1

11.10.2013, 16:01

daca nu gasesc creme Ole cu ce pot inlocui ?

vio_dreams 1

15.10.2013, 19:52

Asa cum am scris mai sus in comentarii Creme Ole este o crema cu preparare la rece, e de la dr Oetker si banuiesc ca se poate inlocui cu orice alta crema cu preparare la rece

reisnaor_2006 1

26.09.2014, 16:09

am trecut-o la favorit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galusti de aur