Prajitura cu branza si cocos

de anca_rm in Prajituri, 4 Iul 2014 | 4566 vizualizari

 

Un deliciu

 

INGREDIENTE

  • Pt bile:
  • 400 gr branza de vaci
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris (doar in cazul in care branza nu este foarte bine stoarsa)
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie (optional)
  • Pt blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura cacao (praf pentru ciocolata calda)
  • praf de sare
  • Pt glazura :
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si cocos:

Pregatim in primul rand tava de copt , o tava de 30x20 pe care o tapetam cu hartie de copt .

Intr-un castron punem branza si o mixam impreuna cu zaharul pana devine cremoasa  ; daca este prea uscata putem adauga  putin lapte (3 linguri ) , sau daca nu e bine stoarsa atunci punem gris . Adaugam oul si putina coaja rasa de lamaie (optional) si amestecam bine .

Cu o lingurita luam in mana si facem bilute , asezam bilutele in tava una langa alta , procedam la fel pana terminam compozitia .

Acum pornim cuptorul ca sa se incalzeasca , la 180 grade.

Dam tava deoparte si facem blatul :  Intr-un castron batem ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si nu se mai simte zaharul . Adaugam uleiul , faina cate o lingura , amestecam dupa fiecare , praful de copt si cacao .

Omogenizam bine si turnam peste biluetele de branza .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute .

Eu am glazurat-o cu ciocolatata si am presarat fulgi de cocos .

Ca sa obtinem glazura topim ciocolata rupta bucatele cu o lingura de lapte sau frisca . Amestecam continuu si avem grija sa nu fiarba .

 

Am turnat glazura peste prajitura rece si am presarat niste fulgi de cocos . 

TIPS-URI

1

trebuie sa se raceasca bine innainte de a taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta