Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate

de marianascarlat in Prajituri, 4 Feb 2014 | 3780 vizualizari

 

Acum ceva timp am cumparat doua pachete cu cate 3 budinci de la Dr. Oetker pentru ca aveau cadou cate o lingurita simpatica. De atunci ma tot chinui sa le termin, sa fac ceva cu ele. Asa ca m-a tentat reteta Timeei pentru ca era cu budinca. Eu am adaptat-o in stilul meu.Astazi am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 plic budinca de caramel
  • 3 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri cirese confiate
  • 3 linguri merisoare
  • 3-4 linguri sirop de la dulceata de gutui
  • o mana migdale feliate
  • un pachet de glazura caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate:

Ieri seara am pus ciresele si merisoarele spalate bine intr-o ceasca. Am pus peste ele o esenta de rom si cateva linguri de vin alb pana le-am acoperit. Am lasat ceasca cu cirese si merisoare in frigider pana astazi cand m-am apucat de pregatit prajitura.

Am pregatit budinca confor instructiunilor de pe plic cu ingredientele pe care le-am trecut mai sus(3 linguri de zahar si 400ml lapte). Si am lasat-o sa se raceasca pana am pregatit blatul.  Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile cu un praf de sare. Apoi am adaugat si zaharul si am mixat vreo 2-3 minute, am adaugat pe rand cate un galbenus si am mixat dupa fiecare  cu viteza mai mica. La fel am procedat si dupa ce am adaugat uleiul si laptele. La final am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor cu mixerul oprit pana s-a incorporat bine toata faina.                            

Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o forma rotunda cu fundul detasabil pe care am unso cu unt si am tapetat-o cu faina. Peste aluat am pus cu lingurita budinca din loc in loc dupa inspiratie, apoi am pus la fel si ciresele si merisoarele.

Am bagat forma in cuptorul incins la 180 de grade si am lasat-o la copt 35-40 de minute. Nu am scos-o din cuptor pana n-a recut si proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit destul am scos prajitura pe un platousi am  intins  in centru cele 4 linguri de sirop de la dulceata de gutui, ca sa adere fulgii de migdale, am pus fulgii si am pregatit glazura caramel dupa instructiunile de pe plic si am intins-o pe marginea prajiturii. Cam asta a fost tot.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Timeea a spritat budinca cu un pos, eu am folosit lingurita.

2

Dupa gustul meu puteam sa o si insiropez putin.

3

Puteti sa o ornati si altfel sau sa o pudrati cu zahar ca Timeea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu budinca de ciocolata si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Pushaa 1

05.02.2014, 11:09

si sunt asa de bune!

Rocsi 1

05.02.2014, 11:16

Ce prajitura delicioasa

Sim0na 1

06.02.2014, 11:17

buna praji

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara cu fructe