Prajitura cu ciocolata si zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Feb 2013 | 6874 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un vf. cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt

Crema 1

  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingura amidon
  • 50 ml apa

Crema 2

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • o lingurita esenta rom

Sirop

  • 80 gr zahar
  • 150 ml apa

Glazura

  • 200 gr ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Decor

  • 100 ml frisca lichida
  • o lingura zahar
  • 50 ml smantana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si zmeura:

Ca sa usurezi timpul de preparare pregateste intai crema 2.

Pune frisca la foc si adu-o la punctul de fierbere. Opreste focul , adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste in frisca. Raceste si da-o la rece. Fie peste noapte in frigider , fie o ora doua in congelator.

Trebuie sa fie tare cand o vei scoate si o vei mixa la viteza maxima.

Crema se va deschide la culoare si va deveni pufoasa. In timpul mixarii adauga si esenta.

Blat.

Separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul iar albusurile mixeaza-le spuma, apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa si zaharul e complet topit.

Adauga galbenusurile peste albusul batut, faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua si omogenizeaza usor, usor.

Tapeteaza o tava de 23/28 cm cu hartie de copt, toarna amestecul si niveleaza.

Introdu tava in cuptorul preinclazit, la foc mediu spre mic, pana trece testul cu scobitoarea, undeva la 30-35 minute.

Lasa sa se raceasca si prepara crema 1.

Zmeura impreuna cu apa si zaharul pune-le pe foc si lasa amestecul sa dea in clocot. Adauga amidonul, omogenizeaza si fierbe pana se ingroasa (1,2 minute).

Lasa la racit si mixeaza frisca. Cand zmeura e rece amestec-o cu frisca si omogenizeaza.

Taie blatul in doua pe orizontala.

Insiropeaza primul blat cu jumatate din  siropul obtinut prin caramelizarea zaharului si fierberea lui timp de doua minute impreuna cu cele 150 ml apa, racit bine.

Intinde crema 1 si niveleaza bine. Pune deasupra crema 2 si intinde-o cat mai uniform.

Aseaza blatul al doilea si insiropeaza. Da tava la rece pentru o ora.

Portioneaza prajitura in patrate (20 bucati au iesit) si distribuie-le pe hartiute pentru briose.

Prepara glazura prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si frisca apoi pune cate o lingura de amestec pe fiecare prajiturica.

Lasa sa se raceasca/intareasca.

Mixeaza frisca cu smantana si zaharul si spriteaza cate un mot pe fiecare prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.