Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone

de Zambareata in Dulciuri, 26 Iun 2013 | 15721 vizualizari

 

Imi era pofta sa prajituresc ceva,si cum capsunile sunt printre preferatele mele m-am gandit sa fac ceva dulceee,initial am vrut sa fac altceva dar finalul a fost altul,de fapt a fost o combinatie intre ce am vrut sa fac si ce a iesit :)) M-am inspirat de pe ici colo cate putin si a iesit ceva...cred eu ca bun si comestibil:))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 80 ml apa calduta
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 ml apa

Crema

  • 250 gr capsuni
  • 250 gr mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet gelatina

Sirop

  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml apa

Glazura

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

Ornat

  • 150 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone:

Blatul:Separam albusurile de galbenus.Galbenusurile le mixam cu apa calduta si cu zaharulpana se topeste,faina o amestecam cu cacaua si cu praful de copt si adaugam treptat peste compozitia de galbenus mixand in continuare,separat mixam spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste compozitia de galbenus si faina amestecand usor.Impartim compozitia in 2 parti egale si le coacem in cuptor,in tava tapetata cu hartie de copt,pana trece de tesul cu scobitoarea,Cand e gata le scoatem la racit pe un gratar.

Crema:Gelatina o punem la hidratat in apa.Mixam frisca,capsunile le spalam,curatam de codite si le taiem cubulete,mixam cu blenderul si le adaugam peste frisca,omogenizam bine.Mascarponele il mixam cu zaharul vanilat si punem peste compozitia de capsuni si frisca si omogenizam bine.Dupa ce s-a hidratat gelatina o punem intr-o craticioara  deasupara ochiului de la aragaz pana se topeste si o punem peste crema,dam crema la frigider pana se intareste.

Sirop:Zaharul il punem pe foc intr-o craticioara amestecand pana se topeste,punem apa si lasam la foc mic pana se topeste zaharul.

Asamblare:In tava in care am copt blaturile,punem primul blat,insiropam,punem crema,adaugam al doilea blat si insiropam.

Glazura:Topim ciocolata rupta bucatele cu frisca si cu untul la foc mic,omogenizam bine si o punem peste prajitura.Portionam prajitura si punem peste fiecare cate un mot de frisca si capsuni si....gata prajitura :D

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Blatul l-am copt in tava 36/25

2

Daca ,capsunile nu sunt prea dulci puteti adauga o lingura de zahar cand le puneti in blender(eu nu am pus si mi-a iesit crema cam acruta,dar combinatia de blat dulce si crema acruta,e buuunaaa,cui ii place,normal)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt