Prajitura cu foaie de Dobos

de miremirc in Prajituri, 24 Noi 2011 | 37831 vizualizari

 

Reteta aceasta am gasit-o in caietul cu retete vechi al mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 65 g faina
  • 70 g nuci macinate
  • 1/2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema :
  • 300 g unt
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 1 lgt faina
  • 1 lg cacao
  • 1 cana nuci macinate
  • 1/2 cana nuci prajite si taiate
  • Foaie dobos :
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Glazura de ciocolata :
  • 150 g ciocolata
  • 4 lg lapte
  • 2 lg unt fulgi de ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foaie de Dobos:

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul spuma tare, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoua, iar la final incorporam nucile macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava dreptunghiulara (24*35 cm) si dam la cuptor ; verificam cu scobitoarea cand este copt blatul. Cine doreste poate face aceasta prajitura si sub forma de tort rotund (d=26 cm).

Pentru crema : Cele 300 g unt moale il frecam spuma si il dam deoparte. Pe foc foarte mic fierbem : faina amestecata cu cacaoua, cu laptele, 2 lg zahar si cana de nuci macinate. Lasam sa se raceasca .

Tot pe foc foarte mic batem cele 4 oua cu 8 lg zahar si lasam sa se raceasca compozitia.

In untul moale frecat spuma adaugam lingura cu lingura din compozitia cu nuci macinate, apoi tot lingura cu lingura incorporam si spuma de oua. Peste aceasta crema turnam nucila prajite si taiate .

Pentru foaia de dobos : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, iar la final faina. Dam la cuptor in aceeasi tava in care am copt si blatul.

Pentru glazura de ciocolata : fierbem ingredientele pe foc mic, amestecand pana omogenizam .

Asamblare : blat - crema - foaie de dobos - glazura de ciocolata - fulgi de ciocolata alba.(pe razatoareacu ochiuri mici de inox radem ciocolata alba).

Reteta merita incercata si repetata :D

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Buche de Noel