Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult
pentru foi:
pt umplutura:
se pun intr-o craticioara zaharul,apa si uleiul si se dau intr-un clocot.
se lasa sa se raceasca apoi se adauga ,esenta,faina(cat sa iasa un aluat elastic) si bicarbonatul stins cu suc de lamaie.
aluatul se imparte in doua si se intind 2 foi.
merele se curata de coaja,se dau pe razatoare si se stropesc cu suc de lamaie apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.
se intinde o foaie in tava ,se pun merele rase si se acopera cu cealalta foaie.
se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor(incins inainte),la foc mic pt o ora.
cand devine aurie foaia de sus se scoate si se lasa sa se raceasca.
se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
pofta mare!
Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult