Prajitura cu piersici

de miremirc in Prajituri, 1 Aug 2012 | 4782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 85 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 1/2 lgt sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema :
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 piersici proaspete mari
  • Decor :
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Pregatim maia: drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca. Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat. Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.

Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.

Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.

Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem

In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanatoase, mai ales pentru copii ;) Este o prajitura delicioasa care merita incercata. 

Spor la preparat ! :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

laura_n 1

02.08.2012, 11:46

deja mi-am imaginat ca musc din bunatatea asta, superpufoasa si parfumata

MonaMimi 1

02.08.2012, 14:51

delicioasa

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble de piersici