Prajitura cu visine

de mari_sasi in Prajituri, 13 Iun 2013 | 4114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 10 lg apa
  • 8 lg ulei
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
  • 1/2 kg visine (fara samburi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

-albusurile se bat spuma (ca pt bezea)

-zaharul si apa se pun la fiert la foc mic si at cand zaharul sa topit se toarna peste albusuri

-praful de copt se amesteca cu galbenusurile si cu cele 8 lg de ulei

-albusurile se incorporeaza cu galbenusurile si cu faina (cernuta)

-visinele (fara samburi) le-am adaudat  in doua etape,prima transa cand am dat prajitura la cuptor,si transa a doua dupa aprox 15 min

Pentru coacere am folosit o tava de 23/33 , la o temp de 160 gr aprox 50 min

 

TIPS-URI

1

prajitura cu visine

2

prajitura cu fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mari_sasi 1

13.06.2013, 15:31

iertare... m-am grabit

diaconta 1

13.06.2013, 15:51

Bun venit
o prajitura care-mi place

samira2 1

26.06.2013, 14:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si frisca