Prajitura cu visine si caise

de mybella in Prajituri, 29 Iun 2013 | 4281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana jumatate de lapte
  • 200 ml ulei
  • 2 plicuri praf de copt sau 2 lingurite de bicarbonat
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • visine
  • caise
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine si caise:

Ouale se freaca cu un varf de sare dupa care se adauga zaharul si se freaca bine pana rezulta o spuma alba si bine legata.Se adauga lapte caldut ca sa se topesca zaharul,esenta de rom,coaja de lamaie rasa si praful de copt sau bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se amesteca bine dupa care se adauga faina cat cuprinde pana rezulta un aluat mai gros ca la chec.La urma se adauga si uleiul si se amesteca bine compozitia.Se lasa sa se odihneasca pana cand se vede cum creste.

Intr o tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia dupa care se adauga dupa gust si fantezie visinile fara samburi si caisele taiate felii.

Se da la cuptor cca 1 ora la 180 grade.

Se serveste cu zahar pudra deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

30.06.2013, 12:12

Ce buna

COSTEO 1

02.07.2013, 23:59

Foarte buna sister

mybella 1

03.07.2013, 22:18

cum sa nu fie buna fra...doar am facut o eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine