Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200)

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 12 Aug 2012 | 12415 vizualizari

 

Ca sa continui seria de rasete din data de 10 august de la prima seara a intalnirii minunate a bucatarasilor, va prezint pentru nr. 200 o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua :)))) in frigider. Tot omu' mai ramane si fara, cele de cumparat uneori sunt de o calitate indoielnica sau romanul credincios vrea sa tina post! Mentionez ca nasa care a botezat aceasta bunatate dulce este MAMA (dam vina pe mama pentru ideile nebune :)) >:) ) care si acum crapa de ras.

Gata cu gluma, sa trecem la lectia serioasa acum! Ideea de baza: fiecare ou se poate inlocui cu o banana mare, bine coapta. In general, cel putin pandispanurile incercate pana acum, ies foarte bune si aromate! Sa trecem la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 3 banane mari si bine coapte
  • 225 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 200 ml ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 ml lapte de soia/apa
  • 15 g praf de copt
  • 450 g faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200):

Bananele se paseaza bine apoi se adauga zaharul si se mixeaza la viteza mare.  Uleiul se adauga ca la maioneza, in fir subtire, laptele/apa la fel + esenta. La final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Deasupra se pun fructele alese, noi am vrut caise si afine.

Se coace la 180 C.

 

TIPS-URI

1

Daca fructele sunt prea acre, la servire se poate pudra cu zahar.

2

Pentru aceasta cantitate am folosit o tava de 35x45 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Daca n-ai oua" :)) (nr 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

diaconta 1

05.09.2013, 15:08

Ca sa continui seria de rasete din data de 10 august de la prima seara a intalnirii minunate a bucatarasilor, va prezint pentru nr. 200 o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua )) in frigider. Tot omu' mai ramane si fara, cele de cumparat uneori sunt de o calitate indoielnica sau romanul credincios vrea sa tina post! Mentionez ca nasa care a botezat aceasta bunatate dulce este MAMA (dam vina pe mama pentru ideile nebune ) care si acum crapa de ras. Gata cu gluma, sa trecem la lectia serioasa acum! Ideea de baza: fiecare ou se poate inlocui cu o banana mare, bine coapta. In general, cel putin pandispanurile incercate pana acum, ies foarte bune si aromate! Sa trecem la treaba
))))))))))))))
vai Anusca mea draga,tare as mai fi vrut sa te vad si anul asta
"fiecare ou se poate inlocui cu o banana" mie nu-mi plac bananele ,deci ce pun?
"Tot omu' mai ramane si fara" CORECT ) mai ales cand nici nu te astepti
"o reteta inedita ce va folosi tuturor celor fara oua ))"
a nu se include aici si domnu' Adrian Nastase,ca-i incurcam socotelile

Ina 1

05.09.2013, 18:25

Cu alte cuvinte... Cine n-are oua, macar banana sa aiba ) Mare si coapta, cica

Valclaudia 1

05.09.2013, 22:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''10'' cu Joya