Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 30 Iun 2011 | 18457 vizualizari

 

In sfarsit, sunt in vacanta. Prin urmare, stau din ce in ce mai putin pe acasa. Rezultatul? Postarile mele sunt din ce in ce mai rare. Asta nu inseamna insa ca nu mai bucataresc. Chiar si in deplasare am timp de facut ceva bun. Pentru cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua, separate
  • 400 ml smantana, facuta frisca
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 lingurite gelatina + 10 linguri lapte rece
  • 200 g piscoturi de sampanie
  • fructe din compot: ananas, mandarine
  • Pentru glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana, nebatuta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata:

Amesteca laptele cu zaharul, pe foc, pana ce zaharul se topeste. Lasa amestecul sa se racoreasca putin.

Omogenizeaza usor galbenusurile. Toarna amestecul cu lapte in galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu ca sa nu se coaca galbenusurile

 Toarna amestecul la loc in oala si amesteca-l la foc foarte mic pana cand devine ca o crema. Ai grija sa amesteci mereu, ca sa nu se branzeasca. Lasa la racit.

 Amesteca gelatina cu laptele si lasa pana ce tot lichidul e absorbit. Amesteca gelatina in crema de ou calduta.

Bate albusurile spuma.

Cand crema de oua s-a racit, adauga frisca si amestec-o bine. Adauga si albusurile spuma si amesteca usor, ca sa nu se lase. 

Tapeteaza forma dorita cu folie de plastic, lasand mai multa pe margini ca sa o poti indoi desupra formei. Pune pe baza si de jur imprejur piscoturi. Pune cateva fructe

 Toarna jumatate din crema. Pune restul de fructe. Toarna restul de crema. Pune un strat de piscoturi.

Acopera tortul cu folie si pune-l la frigider pentru 12- 24 de ore.

Scoate folia de deasupra si rastoarna tortul pe o tava. Scoate cu grija toata folia.

Taie marunt ciocolata. Incalzeste smantana, fara sa o fierbi. Pune ciocolata inauntru, lasa cateva minute, apoi amesteca bine pana se face o crema. Toarna glazura peste tort.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si stafide