Prajitura Flavia

de MonaMimi in Prajituri, 13 Feb 2012 | 7370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8linguri faina
  • cacao
  • crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • 250 ml lapte
  • zahar
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Flavia:

Blat: Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma si pui cele 8 linguri de zahar, apoi bati in continuare. Freci galbenusurile si le amesteci usor cu albusul batut spuma. Pui cele 8 linguri de faina si amesteci bine. Coci jumatate din compozitie, iar in cealalta  jumatate adaugi 2 linguri cacao si coci si partea aceasta. Dupa ce ai copt cele 2 parti de blat, le lasi sa se raceasca si le insiropezi.

Sirop: Pui apa la fiert cu zaharul si cu esenta de rom si torni siropul cald peste blaturi.

Intre timp,prepari crema asa cum scrie pe pachet. O intinzi peste prima foaie, pui apoi cea de-a doua foaie glazurezi prajitura si dai la frigider 1 ora. Dupa ce s-a intarit poti orna prajitura cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Flavia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

14.02.2012, 14:18

glazura este lasata la imaginatia fiecarei gospodine

lia maria 1

14.02.2012, 17:04

frumoase si bune

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:57

cred ca este buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si ciocolata by Laura Adamache