Prajitura frageda cu mar si bezea

de reisnaor_2006 in Mancare copii, 17 Mai 2016 | 3888 vizualizari

 

Ana - Maria fetita mea adora prajitura asta. O prajitura delicioasa care dispare foarte repede de pe farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 4 meri mari
  • 1 zahar vanilat
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 150 g de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mar si bezea:

Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.

Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare. Se aseaza compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,se introduce in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.

Merele le-am dat prin razatoarea mare,le-am pudrat cu zahar vanilat si le-am pus peste blatul scos din cuptor.Am facut bezea din albusurile batute spuma cu zahar si am asezat-o peste stratul de mere si am mai dat tava la cuptor 10 minute.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

2

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

3

Putem face cu orice tip de fruct umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mar si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

22.05.2016, 22:10

mamaieelena 1

22.05.2016, 22:10

reisnaor_2006 1

23.05.2016, 15:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parfait raw vegan de capsuni