Prajitura "ILEANA"

de Dea_Dea in Prajituri, 26 Mai 2013 | 14537 vizualizari

 

O prajitura minunata , adaptata dupa placul meu !

 

INGREDIENTE

  • Se fac 3 foi
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 9 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • ORNAT:
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "ILEANA":

Se face blatul pentru cele 3 foi.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca. La final se adauga faina . Se pune foaie de copt in tava(20x30), se pune o treime din blat si se da la cuptor 20-25 min, la foc potrivit. Blatul ramas se pune la frigider pana se coace foaia. Cand este coapta foaie se pune pe gratar la racit.

CREMA:

Galbenusurile , esenta de vanilie si zaharul se amesteca incet fara sa faca spuma. Se adauga laptele , se omogenizeaza si se pune pe abur.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Se bate frisca. Cand crema este rece se amesteca cu frisca batuta.

Se asambleaza in felul urmator, foaie, crema, foaie, crema, foaie crema si ornam cu nuca macinata.

TIPS-URI

1

Blatul se pune la frigider pentru a nu se lasa spuma de albusuri.

2

In loc de frisca , se poate pune unt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "ILEANA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

26.05.2013, 13:49

Mihaa daaa? Prajitura egipteana nu am facut , sau zici de tortul egiptean ?

Miha 1

26.05.2013, 14:01

prajitura...tort...ce mai conteaza? Tot aia

Dea_Dea 1

26.05.2013, 14:10

Pfff nu chiar
Foile sunt la fel doar ca la tort eu bat albusurile pe rand pentru fiecare foaie (imi dau de lucru mai mult ) iar la asta am facut tot o data doar le-am impartit la copt .. crema difera
Nooa cat am scris sti tu ce vreau sa zic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Secuiasca