Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot

de Oana in Slow Cooker, 1 Oct 2018 | 10394 vizualizari

 

Prajitura asta cu mere e vis!! Suuuuper pufoasa, aerata si umeda, perfecta! Si aromata si delicioasa si..si...si...
Trebuie sa o incercati neaparat!

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  • 1 kg de mere
  • 100 g zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingurita si jumatate de scortisoara

Blat:

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 210 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite coaja deshidratata de lamaie

In plus:

  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot:

Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun si se amesteca. Se lasa pe foc pana cand se evapora toata zeama, amestecand din cand in cand.

Cand sunt gata, se ia oala de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara.

 Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul pana se umfla si devin cremoase. Se adauga uleiul putin cate putin mixand in continuare. Se pune apoi laptele, mixand la viteza cea mai mica.

Faina se amesteca cu praful de copt si coaja de lamaie si se pune in compozitie, mixand pana se incorporeaza.

 In vasul de la slow cooker Crock-Pot 4.7 l se pune hartie de copt, se pun merele calite si se niveleaza bine. Se rastoarna deasupra compozitia pentru blat, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.

 Cand programul s-a terminat, se scoate vasul din aparat si cu grija se scoate prajitura pe un platou, ajutandu-ne de hartia de copt.

Se pune un platou peste prajitura si se rastoarna invers, apoi se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit.

Se orneaza cu frisca si se serveste cu scortisoara deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la slow cooker Crock-Pot