Prajitura Suzette

de La Ancuta in Prajituri, 18 Apr 2011 | 102977 vizualizari

 

Cu putina intarziere urez si eu tuturor Florilor si Florinilor LA MULTI ANI. Sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de fericire. Din partea mea cu drag, un mic "dulce". :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
  • 80 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • Pt ornat:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Suzette:

Blatul:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in alaut, amestecand usor, pana se incorporeaza. La final adaugam nuca macinata si amestecam usor. Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit, pana se aureste usor deasupra. Scoatem dintava si lasam sa se raceasca.

Crema:

Batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana devin spuma. Amestecam la foc mic pana se ingrosa. Dam de pe foc si lasam la racit. Topim untul, dar sa mai ramana bucati netopite. Mixam bine pana se omogenizeaza si devine spumos. Adaugam apoi treptat crema de oua si mixam.

Intindem crema pe blatul racit.

Pentru ornat caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestecam bine. Rasturnam pe hartie de copt usor unsa si lasam la racit.

Punem apoi nuca intr-o punga si o zdrobim cu sucitorul. Presaram nuca caramelizata peste prajitura si dam la rece.

Dupa ce s-a racit putem portiona cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Suzette" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

babi5 1

23.09.2013, 21:56

La Ancuta 1

23.09.2013, 22:38

nuti28 1

27.11.2013, 18:09

ceva asemanator am si eu dar cu 4 foi dar ii foarte buna si asa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, budinca si frisca