Pranz contra cronometru

de Brindusa in Pui, 8 Apr 2010 | 5187 vizualizari

 

Ieri am fost curiosa cat imi ia sa-mi pregatesc pranzul. Rezultatul: 20 minute

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 4 cartofi
  • cate 1/2 lingurita seminte de chimen, schinduf
  • 1 lingura seminte susan
  • 1 lingurita turmeric (curcuma)
  • sare, piper dupa gust
  • 20 g unt
  • 1 lingura ulei porumb
  • 1 salata verde + vinegreta pentru ea
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pranz contra cronometru:

  1. Pune apa pentru cartofi la fiert. Pune o tigaie mare la incalzit - 1 minut
  2. Taie pieptul de pui in jumatate, apoi transversal in doua (ca sa fie bucatile mai subtiri si sa se faca mai repede). Da bucatile cu sare si piper. -1 minut
  3. Pune untul in tigaie. Incepe sa cureti cartofii. Cand untul s-a topit, pune bucatile de carne la facut. Continua sa cureti cartofii. Taie cartofii in cubulete. -3 minute
  4. Pune cartofii la fiert, intoarce carnea pe cealalta parte. In timp ce carnea si cartofii se fac spala salata si pregateste-o. Scoate la indemana semintele. -10 minute
  5. Scoate carnea pe o farfurie. Scurge cartofii. Adauga in tigaie uleiul, lasa-l sa se incalzeasca bine (1 minut), apoi adauga in urmatoarea ordine: chimen, schinduf, susan, turmeric. Lasa semintele sa se prajeasca putin (20 secunde) dupa fiecare adaugare. Pune cartofii in tigaie, presara sare si prajeste-i putin amestecandu-i usor. -5 minut
  6. Serveste carnea cu garnitura de cartofi si salata

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pranz contra cronometru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui tiganesc la punga